Predsjednik općine: Vidio sam djevojčice s krvavim majicama i zaštitara kako leži

Foto: Hina

ČETRNAESTOGODIŠNJI dječak ustrijelio je jutros svoju nastavnicu u beogradskoj osnovnoj školi prije nego što je otvorio vatru na druge učenike i zaštitare i ubio ukupno devet ljudi, priopćilo je srpsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Milan Milošević, otac jedne od učenica Osnovne škole Vladislava Ribnikara, rekao je da je njegova kći bila u razredu gdje je pucano. "Uspjela je pobjeći. (Dječak) ...prvo je pucao u učiteljicu, a onda je počeo nasumično pucati", rekao je Milošević za N1.

Milan Nedeljković, predsjednik općine Vračar u kojoj se nalazi škola, rekao je da se liječnici bore za profesoričin život.

U priopćenju ministarstva unutarnjih poslova navodi se da je je ubijeno osmero djece i zaštitar, a šestero djece je hospitalizirano zajedno s nastavnicom.

Policija je priopćila da je uhićen učenik sedmog razreda. "Vidio sam zaštitara kako leži ispod stola. Vidio sam dvije djevojčice čije su majice bile krvave. Kažu da je (napadač) bio miran i dobar učenik. Nedavno je došao u njihov razred", dodao je Milošević koji je došao na mjesto događaja nakon pucnjave.

Policajci s kacigama i pancirkama ogradili su područje oko škole. "Vidjela sam djecu kako trče iz škole vrišteći. Roditelji su došli, bili su u panici. Kasnije sam čula tri pucnja", rekla je za državnu TV RTS djevojka koja pohađa obližnju srednju školu.

Žrtvama se pruža pomoć, a istraga o motivima pucnjave je u tijeku, navodi policija u priopćenju. Vlada Srbije zakazala je za danas popodne izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će govoriti ministri obrazovanja i zdravstva i predstavnik policije.

Pročitajte više