Predsjednik republike 26. i 27. na konferenciji u Mostaru

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić sudjelovat će na Međunarodnoj konferenciji o investiranju u Bosni i Hercegovini koja se 26. i 27. veljače održava u Mostaru, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Mesić doputovat će iz Bruxellesa u Mostar u kasnim poslijepodnevnim satima u četvrtak, 26. veljače, a istog dana navečer će zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem, sudjelovati u izravnoj televizijskoj emisiji, stoji u priopćenju.

Kako se dalje navodi, u okviru konferencije predviđeni su susreti sa predsjednikom Makedonije Borisom Trajkovskim, zatim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem, kao i premijerom Bugarske Simeonom Saksokoburgotskim te Albanije Fatosom Nanom.

U petak, 27. veljače, predsjednik Mesić obratit će se na završnom plenarnom zasjedanju Konferencije, a u svom govoru će pozvati na jačanje povjerenja sva tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine prema njezinim središnjim institucijama. U subotu 28. veljače, predsjednik Mesić posjetit će Međugorje, Posušje i Široki Brijeg, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više