Predsjednik Ustavnog suda: "Izjava Bože Petrova je samo politička"

Foto: FaH

PREDSJEDNIK Ustavnog suda, Miroslav Šeparović, očitovao se o situaciji koja se danas odvijala u saboru. Poručio je kako se Ustavni sud neće miješati u novonastalu političku situaciju.


"U ime Ustavnog suda mogu ponoviti da se nećemo miješati u političke odnose koji se trenutno odvijaju u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona. Ukoliko bi stvari izmakle kontroli, ukoliko bi prešli granicu ustavnosti Ustavni sud bi našao načina reagirati", poručio je Šeparović.

Kaže kako je Petrov dao političku izjavu


Komentirao je i izjavu Bože Petrova o tome kako ne postoji parlamentarna većina te je zaključio kao se radi o političkoj izjavi.

"Da li postoji parlamentarna većina odlučuje se u posebnom postupku i to u glasanju o povjerenju vladi, o proračunu i drugim slučajevima koji su predviđeni Ustavom, Zakonom i Poslovnikom. Zato Ustavni sud apelira na sve aktere da se drže strogo Ustava, Zakona i da stvari rješavaju u demokratskoj proceduri", rekao je Šeparović i zaključio kako ta izjava Bože Petrova nema ustavno-pravnu vrijednost.

Pročitajte više