Predsjednik Vrhovnog suda u posjetu sudu BiH

PREDSJEDNIK Vrhovnog suda RH Ivica Crnić boravit će u srijedu i četvrtak u posjetu sudu Bosne i Hercegovine kako bi s predsjednikom tog suda Martinom Ragužem razgovarao o pitanjima organizacije sudbene vlasti u Hrvatskoj i BiH, priopćio je u utorak Vrhovni sud RH.

Sud Bosne i Hercegovine jedina je sudbena institucija, uz Ustavni sud te države, čija se nadležnost proteže na cijelu Bosnu i Hercegovinu. Taj je sud počeo radom 8. svibnja prošle godine.

Crnić i Raguž trebali bi razgovarati i o osiguravanju uvjeta za samostalan i nezavisan rad sudaca. Predviđeni su razgovori i o pružanju pravne pomoći u građanskim i kaznenim stvarima između sudova dviju država, kaže se u priopćenju.

Istoga dana, u srijedu, predviđen je razgovor s predsjedavajućim Vijeća ministara Republike Bosne i Hercegovine Adnanom Terzićem i ministrom pravde Bosne i Hercegovine Slobodanom Kovačem.

Za četvrtak je predviđen posjet Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine te hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više