Predsjedništvo BiH preispituje odluku o uvođenju dodatnih biračkih mjesta

PREDSJEDNIŠTVO BiH danas je priopćilo da nisu ispoštovani rokovi i procedure za provedbu hrvatskih parlamentarnih izbora na teritoriju BiH, te zatražilo vlasti da preispitaju već ranije donesene odluke o tom pitanju.

Predsjedništvo BiH tvrdi kako je Hrvatska popis lokacija za glasovanje dostavila tek 26. listopada ove godine. Odluka predsjedništva stigla je nakon optužbi SDP-a BiH da je ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj svojevoljno i bez zakonskih ovlasti potpisao suglasnost da se glasovanje za Hrvatski sabor u BiH može obaviti na 124 dodatne lokacije što je četiri puta više glasačkih mjesta nego što ih je u BiH bilo na prošlim predsjedničkim izborima.

Predsjedatelj Vijeća ministara Nikola Špirić poručio je da je istraga o ovom pitanju u tijeku, te dodao kako nitko nema pravo provoditi odluke Vijeća ministara mimo zakona.

Glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota optužio je bosanskohercegovački SDP da na ovaj način pokušava pomoći hrvatskom SDP-u, koji nije istaknuo kandidaturu za XI. izbornu jedinicu.

Pročitajte više