predsjedništvo HSS-a sutra o ´sunčanom hvaru´

Predsjedništvo HSSa sutra bi trebalo potvrditi prijedlog po kojemu bi HSS od hrvatske Vlade zatražio da poništi odluku o prodaji ´Sunčanog Hvara´ slovenskim ´Termama Čatež´ i međunarodni natječaj, te da sve skupa vrati na Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) na nultu poziciju, doznaje se u HSSu.

S tim pred stranački vrh sutra popodne izlazi predsjednik stranke Zlatko Tomčić, koji je te HSS-ove zahtjeve javnosti predstavio u subotu, dva dana nakon Vladine odluke da se većinski paket dionica hvarskog hotelskog poduzeća proda Termama Čatež.

U HSS-u se doznaje kako postoje ozbiljne sumnje da je Upravni odbor HFP-a prodaju ´Sunčanog Hvara´ ´Termama Čatež´ predlagao temeljem ´nepotpunog i tendencioznog materijala´ za što se saznalo tek naknadno, te su uvjereni da je ponuda koju je poslala druga slovenska tvrtka ´Kompas´ bila bolja i pitaju se kako su to mogli predvidjeti HFP i ministrica turizma, odnosno ne radi li se možda o namjernom previdu.

Zbog svega toga iz HSS-a su najavili da će tražiti utvrđivanje odgovornosti i smjenjivanje svih za koje se dokaže da su odgovorni za takvu odluku.

HSS-ovi dužnosnici u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti stoga bi sutra od Predsjedništva trebali dobiti ´zeleno svjetlo´ da pokrenu pitanje političke odgovornosti za događaje oko ´Sunačnog Hvara´.

Pročitajte više