Predsjedništvo LS-a potvrdilo spajanje LS-a i Libre

Predsjedništvo LSa potvrdilo je večeras prošlotjednu odluku o spajanju splitskih ogranaka LSa i Libre, izvijestio je potpredsjednik te stranke Zlatko Kramarić. L

Kramarić je za Hinu nakon sjednice Predsjedništva potvrdio da je dio članova u Splitu nezadovoljan takvom odlukom.

Kramarić ističe kako je riječ o prijelazu u LS gradonačelnika drugoga po veličini grada u Hrvatskoj, što, kaže, ima državnu težinu, pa je logično da o tome odluči Predsjedništvo.

"Odluka Predsjedništva u skladu je sa stranačkim Statutom. Nezadovoljni članovi svemu prilaze emocionalno, a ne politički", rekao je Kramarić, istaknuvši kako "rejting LS-a nije prevelik, ali se gradonačelnicima drugoga i četvrtoga grada u državi ne mogu podičiti ni znatno veće stranke".

Kramarić je komentirao i izjave predsjednika Libre Joze Radoša, koji ga je optužio za gramzivost, ističući kako članovi Libre u Splitu sa sobom u LS ne mogu odnijeti stranačku imovinu - prostorije i žiro-račun.

"Radoš nema razloga za tako teške izjave jer se ni mi nismo ljutili kad nam je Libra, zbog pregovora o spajanju s HNS-om, raskinula već dogovorenu suradnju", kazao je Kramarić.

Pitanje Librinih prostorija i računa ocijenio je "čisto tehničkim", jer se, kaže, u svakoj stranci zna tko je što donio.

"Mi liberali, na žalost, imamo dosta iskustva sa stranačkim podjelama, u kojima je novac pokupio onaj tko je prvi došao do računa, a njegovo ime, iz pristojnosti, neću spominjati", kazao je.

Kramarić je napomenuo i da se dvije stranke na državnoj razini sporazumjele o suradnji na lokalnim izborima. Taj će se sporazum, kaže, morati mijenjati zbog spajanja Libre i HNS-a, predviđena za početak veljače.



(Hina) xibob yln

Pročitajte više