Predstavljen "Crv sumnje" Kazimira Klarića

KNJIGA "Crv sumnje" Kazimira Klarića, koja je danas predstavljena u Društvu hrvatskih književnika, zbirka je od tridesetak humorističnih priča i zapisa.

Ističući kako je humor danas čudna pojava koja pripada nekom prošlom vremenu, recenzent Tito Bilopavlović je ustvrdio kako autor svojim humorom kod čitatelja oslobađa spontani smijeh i duhovnu poruku.

Klarić u maniri vrsnog kroničara s humorističkim darom bilježi hrvatsku svakodnevicu: on piše o onima koji imaju posao, i onima koji ga nemaju, o onima koji prekapaju po kantama za smeće, o moćnicima i nemoćnicima.

Igor Mandić u svojoj recenziji, Klarića naziva apsolutnim inovatorom u novijoj hrvatskoj prozi, koji je razvio onu jezičnu senzaciju koja postoji u svakidašnjem govoru i onu apsurdnost nadrealističkih metafora, na koju nas je naučilo pjesništvo.

Zvonimir Milčec je zabilježio, kako groteskni događaji oko sviju nas nisu mogli naći boljeg pisca groteske od Kazimira Klarića.

Knjigu "Crv sumnje" objavila je naklada Zadro, a ulomke na današnjoj promociji čitao je Edo Peročević.

Kazimir Klarić (1940.), diplomirao je pravo na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a osim knjiga, piše i radio drame i komedije, te televizijske drame i serije. Do sada je objavio humoristične romane "Na tri noge", "Kolut natrag", "Afrička jaja iznenađenja", "Pasje svatove" i "Mrnjau, grizu me..."., te nekoliko zbirki pripovjedaka. Za svoj rad dobio je više nagrada i priznanja, među kojima i Nagradu grada Zagreba te Nagradu Grigor Vitez.

Pročitajte više