Predstavljen program 34. Varaždinskih baroknih večeri

Ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Vladimir Kranjčević predstavio je danas ovogodišnje 34. Varaždinske barokne večeri (VBV), koje se održavaju od 17. rujna do 3. listopada.

Tijekom 17 festivalskih dana bit će održana 22 koncerta, od kojih osam izvan Varaždina - u Trakošćanu, Petrijancu, Varaždinskim Toplicama, Ludbregu, Martijancu, Prelogu i po prvi put u Vinici i Križevcima. Festival počinje nastupom ansambla Lado, a završava dodjelom nagrada "Ivan Lukačić" i "Jurica Murai".

Varaždinske barokne večeri održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića i Ministarstva kulture, a riječ je o jedinstvenom ambijentalnom festivalu barokne glazbe, koji se temelji na bogatoj kulturnoj i glazbenoj baštini Varaždina.

I ove će godine nastupiti ugledni solisti i orkestri iz zemlje i svijeta - slovenski Komorni zbor i orkestar slovenske Filharmonije, Zagrebački gitaristički kvartet, ansambl "Musica viva", Zagrebački solisti, komorni orkestar muenchenske Filharmonije, Hrvatski kvartet trombona, varaždinski Komorni orkestar i drugi orkestri.

Od solista nastupit će Lidija Horvat-Dunjko, Edin Karamazov, Philippa Hyde, Rebeka Radovan i drugi.

Po prvi put ove godine bit će uručena nagrada "Kantor" dnevnika "Vjesnik", koja će se dodjeljivati vrhunskim hrvatskim interpretatorima glazbe Johanna Sebastiana Bacha.

(Hina) xmbed ydd

Pročitajte više