PREDSTAVLJEN PROGRAM KULTURNIH DJELATNOSTI STUDENTSKOG CENTRA

Program kulturnih djelatnosti Studentskog centra (SC) na početku nove kalendarske godine predstavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Teatru andTD v.d. pomoćnika ravnatelja za kulturu Mladen Martić sa suradnicima.

Studentski centar (SC), drži Martić, ponovno je prepoznat kao kulturno središte i prostor grada Zagreba u kojemu mladi mogu pronaći raznovrsne kulturne sadržaje i izraziti svoju kreativnost.

Likovne, kazališne i folklorne radionice i prostori za aerobiku u Studentskom domu u Cvjetnom naselju samo su neka od mjesta u kojima sveučilištarci mogu ispuniti svoje slobodno vrijeme, istaknuo je Martić.

Voditelj Kluba SC-a Davor Šišmanović podsjetio je kako se od listopada prošle godine svaki dan provodi program "Znanstveni kafić" koji popularizira znanost među sveučilištarcima, a dva je puta gost toga programa bio i priznati znanstvenik Miroslav Radman.

Martić je najavio da će od 9. do 13. ožujka biti održani "Dani hrvatskog filma" za koje je do sada prijavljeno više od 260 filmova, mnogo više nego za prošlogodišnji. Festival će popratiti i niz atrakcija i drugih događaja. Također je najavljeno da će se prošle godine utemeljen "Zagreb Film Festival" održati od 12. do 16. listopada.

Sredinom srpnja ove godine očekuje se izlazak monografije o četrdesetgodišnjoj djelatnosti Galerije SC-a, napomenuo je koordinator toga projekta Darko Glavan. Osim njegova uvodnog eseja monografija će sadržavati i tekstove rock kritičara Aleksandra Dragaša i svih dosadašnjih voditelja galerije. Za likovni izgled monografije pobrinut će se fotografsko/dizajnerski dvojac Sanja Bachrach i Mario Krištofić.

Od mnoštva koncerata koje će organizirati SC izdvojeno je ponovno održavanje prošle godine utemeljena festivala "Zagreb Open Air".

Urednica izdavačke djelatnosti SC-a Katarina Peović-Vuković je istaknula kako od ožujka taj sektor pokreće predavanja o izdavačkoj djelatnosti i radionice kreativnog pisanja za mlade, neafirmirane autore. Taj ciklus je po već pokrenutoj biblioteci nazvan "Predavanja i radionice Naklade 1000 komada", zaključila je Peović-Vuković.

(Hina) xsdju yaz

Pročitajte više