PREDSTAVLJEN PROGRAM RIJEČKIH LJETNIH NOĆI

Program kulturne manifestacije "Riječke ljetne noći" koji će se od 18. lipnja do 15. srpnja održati na nekoliko prostora u središtu grada predstavljen je večeras na konferenciji za novinare u riječkoj Tvornici papira.

Riječko kulturno ljeto osmišljeno je kao niz kazališnih predstava i koncerata koji će biti ostvareni u dosad neotkrivenim prostorima, kao pomak u kreiranju vizualnog identiteta kulturnih događanja u Rijeci, doprinos razvoju kulturnog turizma i očuvanju industrijske baštine.

Intendantica riječkog HNK Ivana pl. Zajca Mani Gotovac istaknula je da je program Riječkih ljetnih noći priređen kao susret poznatih predstava priznatih autora i djela mladih autora unutar novih i fascinantnih prostora.

Riječke ljetne noći svečano će 18. lipnja otvoriti predstava na otvorenom "Valse" uličnog kazališta iz Bergama, uz valcer i vatromet.

Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca prikazat će u prostorima Tvornice papira "Hamleta" u režiji Krešimira Dolenčića 19. i 20. lipnja.

U predstavi "Zdrav sam i dobro mi je" nastupit će glumci iz nekoliko teatara na četiri jezika okupljeni u Međunarodnoj koprodukciji Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica. Redatelj predstave u koju su utkani djelovi pisama i intimnih dnevnika vojnika na bojišnici je Marjan Bevk.

Riječka filharmonija, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić iz Zagreba i zbor Opere riječkog HNK pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević izvest će Devetu simfoniju L. van Beethovena u bivšoj Tvornici torpeda 24. lipnja.

Balet P. I. Čajkovskog Labuđe jezero prikazat će ansambl baleta zagrebačkog HNK u režiji Dinka Bogdanića 26. lipnja na pozornici riječkog HNK.

Verdijev Nabucco priredit će u prostorima bivše tvornice torpeda ansambl Opere riječkog HNK 28. lipnja. Redatelj je Ozren Prohić, a dirigentica Nada Matošević.

HNK Ivana pl. Zajca premijerno će 30. lipnja te 1. srpnja prikazati predstavu Harolda Pintera "Prijevara" u zimskom vrtu hotela Bonavia. Redatelj je Marin Lukanović.

Dramska freska "Kamovljev smrtopis" bit će prikazana u riječkom HNK 3. srpnja. Redatelj je Branko Brezovec, a nastupit će ansambl Zagrebačkog kazališta mladih,

Koncert operne primadone Dunje Vejzović najavljen je za 12. srpnja na Trsatskoj gradini, a rock pjevačice Josipe Lisac za 6. lipnja u bivšoj tvornici torpeda.

Praizvedba predstave "Jazz" autora Filipa Šovagovića bit će 7. srpnja. Kako je istakla intendantica Gotovac autor je tu predstavu priredio za riječku publiku, a bit će, u izvedbi glumaca riječkog HNK i režiji Ivice Buljan prikazana nekoliko puta u dvorištu Filozofskog fakulteta.

Udruga za scenske umjetnosti Prostor + izvest će 13. srpnja podno Trsatskih stuba umjetnički projekt "Trsatske stube."

R iječke ljetne noći završit će 15. srpnja vrtnom zabavom na terasi Pomorskog i povijesnog muzeja uz salonski orkestar riječke Opere i zvuke Straussovih valcera i argentinskog tanga.

(Hina) xhšup ydd

Pročitajte više