Predstavljena Colemanova knjiga "Hijerarhija zavjerenika: Komitet 300"

Zagrebački nakladnik Detecta predstavio je danas knjigu bivšega američkoga obavještajnoga časnika, povjesničar Johna Colemana "Hijerarhija zavjerenika: Komitet 300" (348 str.) o kojoj su govorili kolumnist Večernjeg lista Milan Ivkošić, urednik knjige Antun Abramović i profesor Zdravko Tomac.

Knjiga pripada u vrstu literature koja se u nas i u svijetu gotovo krijumčari, napomenuo je Ivkošić i dodao kako bi se knjigom mogli poslužiti i mnogi hrvatski političari koji danas pregovaraju s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Temeljna misao knjige jest da Sjedinjene Države nisu nezavisna zemlja," rekao je Ivkošić i dodao kako autor naglašava da SAD-om preko svog izvršnog tijela Rimskoga kluba upravlja Komitet 300.

Coleman tvrdi da u pozadini te svjetske vlade stoji Velika Britanija i njezina kraljevska obitelj, dodao je Ivkošić.

"Autor raskrinkava urotničku skupinu koja je premrežila dobar dio svjetske kugle", rekao je Abramović i dodao kako je riječ "o sjeni koja visi nad današnjim svijetom".

Abramović je napomenuo kako oni pokušavaju napraviti raj bez Boga, a u ime sreće jednoga dijela ljudi spremni su uništiti milijarde drugih.

"Vladari svijeta su dobrim dijelom uspjeli nametnuti svoj pogled i onesposobiti mnoge naraštaje", rekao je Tomac i dodao kako se njihova politika dobro vidi i u našim javnim glasilima koji promiču kulturu smrti.

"S obzirom na ulogu nekih mojih kolega i medija u našim predsjedničkim izborima, trebali bismo se ozbiljno zapitati, upravlja li i našom scenom neki domaći Komitet 300", istaknuo je Tomac.

Knjiga "Hijerahija zavjerenika: Komitet 300" (348 str.) u devet poglavlja raščlanjuje ulogu tajnih društava u suvremenoj politici osvrćući se na neke i institucije kojima se provodi kontrola nad svijetom, bivše i sadašnje organizacije Komiteta 300 kao i one koje su izravno pod njegovom vlašću, posebne zaklade i interesne skupine, banke, odvjetnička društva i kuće, knjigovodstvo, reviziju, institucije Instituta Tavistock u SAD-u, popis bivših i sadašnjih članova Komiteta 300.

Na kraju knjige objavljena je bibliografija, sažetci i bilješke, tablica Komiteta 300, struktura masona i kazalo imena.

Knjiga je objavljena u Sjedinjenim Državama 1992., a na hrvatski jezik prevela ju je Neđeljka Batinović.

(Hina) xmk ymc

Pročitajte više