predstavljena knjiga "hrvatsko pomračenje u podne" željka sabola

Knjiga "Hrvatsko pomračenje u podne" novinara i publicista Željka Sabola, u izdanju zagrebačke izdavačke kuće "Naklada Jurčić", predstavljena je večeras u Kulturnoinformativnom centru.

Riječ je o knjizi članaka koje je Željko Sabol većinom objavljivao u dnevnom listu "Vjesniku" poslije 3. siječnja 2000.

Predstavljajući knjigu, novinarka i kolumnistica Maja Freundlich, koja je napisala i predgovor knjizi, rekla je da Sabol u svojim tekstovima opisuje događaje, ljude i povijesna zbivanja.

Sabol je "junak u borbi protiv zaborava naše tragične sudbine otprije trinaest godina", ocijenila je Freundlich, istaknuvši da je njegov rad značajan i nadilazi dnevne novine.

Freundlich je rekla kako je zaprepaštena što "mi Hrvati brzo zaboravljamo svojoj djeci pričati o događajima koji su se zbili prije samo dvanaest, trinaest godina". Knjiga "Hrvatsko pomračenje u podne" je, osim skupa članaka, opomena svima nama za budućnost da se Hrvatska ne raspodijeli i ne dijeli jer smo upravo mi odgovorni kakva će ova zemlja biti budućim generacijama, istaknula je Freundlich.

Na predstavljanju Freundlich je rekla i kako su ona i Sabol zajedno pisali za "Hrvatsko slovo", kazavši da je taj list nakon 3. siječnja 2000. proglašen, uz ostalo, nacionalističkim i šovinističkim.

Željko Sabol rođen je 1942. u Policama kod Klanjca. Od najranijeg djetinjstva živi u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju, Pravni fakultet i poslijediplomski studij. Doktorirao je pravne znanosti. U Hrvatskom saboru djeluje kao pročelnik Službe za odnose s javnošću i glavni urednik Izvješća Hrvatskog sabora.

(Hina) sdju mć

Pročitajte više