Predstavljena knjiga Line Červara "Od Učke do Olimpa"

U RUKOMETNOM savezu Hrvatske danas je javnosti predstavljena knjiga izbornika naše rukometne reprezentacije Line Červara "Od Učke do Olimpa".

Knjiga je monografskog tipa, a na 150 luksuzno opremljenih stranica, Červar na popularan način opisuje put hrvatske rukometne reprezentacije od autsajdera do naslova svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika.

"Pozitivan odnos i optimizam u svemu što je radio bile su glavne vodilje Line Červara na putu njegovih sportskih uspjeha," rekao je predstavljajući knjigu direktor izdavačke kuće Teovizija, Ivica Domačinović.

Glavni urednik Sportskih novosti, Branko Tuđen izrazio je zadovoljstvo što će se od subote, 4. prosinca knjiga po popularnoj cijeni (44 kune) moći kupiti uz primjerak SN-a.

"Uvjeren sam da će ova knjiga dostići nakladu od 10.000 primjeraka i da će u svojoj biblioteci željeti imati ne samo ljubitelji rukometa", dodao je Tuđen.

Lino Červar je posebno zahvalio sportskim novinarima na podršci koju su mu davali tijekom njegovih pohoda ka svjetskim i olimpijskim vrhuncima.

"Mnogi žele uspjeh, ali je malo spremno njih spremno podnijeti žrtve za to, a ja sam imao sreću da sam imao sjajnu generaciju igrača, ali i suradnika i logistiku, koji su me pratili na tom putu," rekao je Červar.

"Nama ništa nije poklonjeno, ali da bi uspjeli morate imati ideju za koju se morate boriti sa strašću", kazao je Červar i najavio tiskanje još jedne knjige koja će sa stručne strane opisati put naše rukomerne reprezentacije do naslova svjetskog i olimpijskog pobjednika.

Pročitajte više