PREDSTAVLJENA KNJIGA NADBISKUPA RIJEČKOGA dr. ivana devčića

Knjiga "Bog i filozofija" nadbiskupa riječkog dr. Ivana Devčića, u izdanju "Kršćanske sadašnjosti", predstavljena je večeras u Rijeci.

Kako je istaknula dr. Iris Tićac, predavačica filozofske skupine predmeta na riječkoj Teologiji, riječ je o velikoj knjizi i zbog pristupa toj temi i zato što ju najobuhvatnije prikazuje u Hrvatskoj. Tićac je istaknula da autor izvrsno poznaje tematike i iskazuje visoku razinu promišljanja.

Predstavljajući Devčićevu knjigu, istaknula je da se sastoji od 12 poglavlja podijeljenih u tri cjeline: Razum i vjera, Bog filozofije i Bog religije.

Dr. Borislav Dadić s Filozofskog fakulteta u Zadru istaknuo je da Devčić zagovara skladan odnos vjere i razuma, ustvrdivši da se u suvremenoj krizi duha očituje upravo vapaj za duhom. Devčić nudi rješenje, kazao je Dadić, tražeći duhovnost i u nauku Sokrata, Platona i Svetog Augustina. Dadić je ustvrdio da bi knjiga "Bog i filozofija" morala naći mjesto na studijima filozofije i teologije.

Nadbiskup riječki msgr. Ivan Devčić doktorirao je filozofiju u Rimu, izvanredni je profesor filozofije na Teologiji u Rijeci, a "Bog i filozofija" njegova je četvrta knjiga.

(Hina) dsil mć

Pročitajte više