Predstavljena knjiga Patricka J. Buchanana "Smrt Zapada"

U prostorijama "Hrvatske kulturne zaklade" u Zagrebu večeras je predstavljena knjiga američkog publicista Patricka J. Buchanana "Smrt Zapada Dramatično upozorenje kako izumiranje i migracijske najezde vode u propast Ameriku i cjelokupnu zapadnu civilizaciju".

O knjizi su govorili sociolog Ivan Rogić Nehajev, don Živko Kustić i u ime nakladnika urednik knjige Bože Čović.

Ivan Rogić Nehajev je rekao kako je autor analizirao "propast jednoga skupa vrijednosti republikanske Amerike 50-ih godina" s "ciljem određene političke mobilizacije". Dometnuo je kako Buchanan "temelji politički legitimitet na izbornoj volji naroda za razliku od carstva koje se temelji na prisili", vidljivoj u različitim nadnacionalnim organizacijama.

Don Živko Kustić je istaknuo Buchananovu analizu "dekristjanizacije Amerike" koju, kako je kazao, "sustavno provodi Vrhovni sud Sjedinjenih Država".

Čović je upozorio na "kontracepciju, sterilizaciju, abortus i eutanaziju kao četiri Buchananova jahača smrti" koja prijeti izumiranju Zapada. "Knjiga 'Smrt Zapada' potanko objašnjava način na koji nestaje zapadna civilizacija, kultura i moralni poredak i najavljuje jedan novi svjetski poredak sa zastrašujućim posljedicama za slobodu, vjeru i nadmoć američke demokracije", rekao je Čović.

Patrick J. Buchanan bio je viši savjetnik trojici američkih predsjednika. Dva puta se natjecao za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke, a godine 2000. bio je predsjednički kandidat Reformističke stranke.

(Hina) mk ln

Pročitajte više