Predstavljena koncepcija ovogodišnjeg Pula film festivala

Program ovogodišnjeg 52. Pula film festivala, koji će se u Areni i Zajednici Talijana te u Istarskom narodnom kazalištu održati od 16. do 23. srpnja, javnosti će biti predstavljen u lipnju, a na današnjoj konferenciji za novinare izvršna producentica Festivala Nora Krstulović najavila je koncepciju Festivala koju je osmislio umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković.

Festival je ove godine koncepcijski podijeljen na "nacionalni" i "popularni", odnosno na tradicionalni natjecateljski program hrvatskog dugometražnog igranog filma te na projekciju atraktivnih stranih filmova.

Kako je danas najavljeno, u prostorijama pulske Zajednice Talijana održat će se projekti "Vremeplov", "Europolis"i "Meridijani", a najznačajnija je novina projekt "Vremeplov" u sklopu kojega će biti prikazano osam hrvatskih klasika i to "Četvrti suputnik" B. Bauera, "Ljubav i poneka psovka" A. Vrdoljaka, "Slučajni život" A. Peterlića, "Put u raj" M. Fanellija, "Putovanje na mjesto nesreće" Ž. Berkovića, "Ključ" V. Kljakovića, A. Vrdoljaka i K. Papića, "Kuća" B. Žižića te "Seljačka buna" V. Mimice.

Projekti "Europolis" i "Meridijani" donose pak izbor europskih i svjetskih suvremenih art filmova. Po riječima producentice Nore Krstulović, u sklopu ovogodišnjeg Pula film festivala organizirat će se i rasprava na temu "Budućnost europskog filma".

Danas su u Puli ravnatelj ustanove Pula film festivala Mladen Lući i glavna izvršna direktorica T-coma Ivana Šoljan potpisali partnerski ugovor prema kojemu će 52. Pula film festival, kako se čulo, biti pristupačniji publici i komunikacijski kvalitetniji nego ikada ranije.

(Hina) xdspo yvkn

Pročitajte više