Predstavnici DC-a i HSLS-a na neuređenu dječjem igralištu u Šibeniku

NA TISKOVNOJ konferenciji koalicije Demokratskog centra i Hrvatske socijalno-liberalne stranke, sazvanoj na neuređenu dječjem igralištu u šibenskoj gradskoj četvrti Baldekinu, predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt kazala je da se ta koalicija zauzima za gospodarstvo, razvoj i jaku pravnu državu.

"Mi ne govorimo o prošlosti. Ovo je 2005. i treba se usmjeriti na sadašnjost i blisku budućnost, a na našim kandidacijskim listama su stručni ljudi koji ovu lošu stvarnost mogu mijenjati na bolje. Zato sam danas došla u Šibenik poduprijeti koalicijsku listu, koja ne zaslužuje samo prolaz na izborima nego i sudjelovanje u gradskoj i županijskoj vlasti", istaknula je Škare-Ožbolt.

Obrazlažući razloge sazivanja tiskovne konferencije na dječjem igralištu, nositelj koalicijske liste DC-a i HSLS-a za Skupštinu Šibensko-kninske županije Ante Despot (DC) naglasio je kako je nedopustivo da u tom dijelu grada, gotovo u središtu Šibenika, u kojem se nalaze dvije škole, djeca nemaju nijedno uređeno igralište, a jedna je ulica bez asfalta više od 40 godina.

"Na našim predizbornim plakatima slogan je Budućnost sada ima novo lice, a budućnost su naša djeca, budućnost su nove škole i ostali sadržaji namijenjeni mladima. Ne želimo robovati stranačkim kabanicama, nego zajedno s ostalima pridonijeti boljem sutra grada Šibenika i Županije", kazao je Despot.

Predsjednik županijske organizacije HSLS-a i drugi na koalicijskoj listi za Županijsku skupštinu Nikola Rak najavio je da će jedna od prvih zadaća koalicije, bude li sudjelovala u vlasti, biti ravnomjeran razvoj svih gradskih četvrti, primjereno potrebama 21. stoljeća.

"Naši planovi su razvoj gospodarstva i zapošljavanje, privlačenje stranih ulaganja, zapošljavanje, izgradnja infrastrukture i donošenje prostornih planova kao preduvjeta za izgradnju proizvodnih pogona", dodao je Rak.

Pročitajte više