Prekinuta sjednica Gradskog vijeća Splita

SJEDNICA Gradskog vijeća Splita, koja je počela i prekinuta 21. lipnja, ni danas nije mogla biti nastavljena, zbog nedostatka kvoruma.

Na ulazu u dvoranu gdje se održavala sjednica prijavila su se 23, od ukupno 25 vijećnika Gradskog vijeća, ali u vijećnici ih je u trenutku otvaranja sjednice bilo 14. Kada je predsjednik Vijeća Josip Gotovac (LS) utvrdio da postoji kvorum, dvoranu su napustili dotad nazočni vijećnici Zdravka Božikov iz HKDU-a i Ante Luetić iz HDZ-a.

"Čekao sam sedam minuta i poslao službenicu da pozove oporbene vijećnike da uđu u dvoranu, a oni su poručili da još nisu spremni. Sjednicu sam prekinuo jer nije bilo kvoruma. Da su zatražili 15 minuta stanke radi konzultacija, dopustio bih im i sve bi bilo u redu," kazao je Gotovac, koji je onda i sam napustio dvoranu.

Kako sjednicu nisu mogli nastaviti bez predsjednika Vijeća, a potpredsjednik nije bio ovlašten za predsjedavanje, vijećnici oporbe su potpisali zahtjev za smjenom predsjednika Vijeća Josipa Gotovca.

"Izbrojili su da ih je manje i izmislili razlog za prekidanje sjednice. Očekujem da središnja državna vlast napokon raspusti ovu nelegalnu i nelegitimnu trgovačku vlast u Splitu i da građani napokon legalno izaberu svoju vlast," kazao je novinarima inicijator potpisivanja zahtjeva za smjenom Josipa Gotovca vijećnik Luka Podrug iz HČSP-a.

U Splitu je na vlasti koalicija SDP-LS-HNS-HSS-Libra.




Pročitajte više