Preko Facebooka našla donora bubrega za bolesnog supruga

FACEBOOK je vjerojatno spasio život 35-godišnjem Jeffu Kurzeu, kojemu je hitno trebao bubreg, a nije mogao čekati na bolničkoj listi donatora koja traje od tri do pet godina, prenosi MSN. Njegova supruga Roxy ostavila je na Facebooku poruku da traži dobrovoljca s krvnom grupom 0 koji bi bio spreman donirati bubreg i uskoro je javio 25- godišnji Ricky Cisco, koji je s Roxy bio FB-prijatelj, ali su se poznavali vrlo površno.

"Imao sam krvnu grupu tipa O, ali sam i dalje bio u dvojbi. Tada sam pročitao da je veća mogućnost da ću poginuti u prometnoj nesreći ako svaki dan vozim na posao, nego ako nastavim živjeti s jednim bubregom", kazao je Cisco. Uskoro je otkrio da se već jednom sreo s Jeffom, kad mu je ovaj prije godinu dana prodao laptop. "Nisam osobito snažan, ali uvijek sam želio biti junak", izjavio je Cisco.

Priča je dobila sretan završetak prije osam dana, kad je 30. ožujka u bolnici Beaumont u okolici Detroita presađivanje uspješno obavljeno. Dva dana prije operacije Ricky i Jeff su na internet postavili video u kojemu su ispričali svoju priču.

Pročitajte više