Prema Nigelu Farageu, do napada u Londonu je došlo zbog multikulturalizma

Foto:  FaH

NIGEL FARAGE ima svoju teoriju o tome što je dovelo do napada u Londonu. U jednoj radijskoj emisiji je tako izjavio da je krivac za napad podrška multikulturalizmu.

Multikulturalizam kao krivac za terorizam

Bivši čelnik Ukipa tvrdio je kako je politička podrška multikulturalizmu stvorila "peti stup" podrške teroristima u zapadnim društvima.

Farage je rekao kako je za to kriv bivši premijer, Tony Blair, za kojeg tvrdi da je njegova vlada naložila potragu za imigrantima koje bi mogli dovesti u Veliku Britaniju.

"Nisam siguran da je istina kako je zemlja ujedinjena, a to govore naše vođe", izjavio je Farage.

Također tvrdi da će Britanci biti ustrajni u traženju odgovora, kako od Therese May tako i od Sadiqa Khana. Doveo je u pitanje i njihovu tvrdnju kako je Velika Britanija ujedinjena u trenutku napada.

Žrtve uglavnom stranci

Kako piše Independent, Farage nije spomenuo da su žrtve uglavnom strani turisti.

Od žrtava koje su primljene u bolnicu, njih 12 su bili Britanci, troje su bila djeca iz Francuske, dvoje Rumunja, četiri osobe iz Južne Koreje, dvoje iz Grčke i po jedan državljanin Njemačke, Poljske, Irske, Kine, Italije i SAD-a.

Farage je poznat kao dobar prijatelj Donalda Trumpa, a nakon napada je ustvrdio kako su Trumpovi argumenti o jačoj provjeri migranata koji ulaze u SAD još opravdaniji.

 

Pročitajte više