premijer primio predstavnike odbora za kandidaturu rijeke za Mediteranske igre

Predsjednik Vlade Ivica Račan primio je danas riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela i predstavnike Organizacijskog odbora za pripremu i isticanje kandidature grada Rijeke za Mediteranske igre, u povodu vladina jamstva i potpore kandidaturi grada Rijeke i okolnih gradova i općina za domaćinstvo XVI. Mediteranskih igara 2009. godine.

Kako je priopćeno iz vladina Ureda za odnose s javnošću, gradonačelnik Obersnel zahvalio je na prijemu, napomenuvši da je vladina podrška vrlo važna u dobivanju kandidature za Mediteranske igre 2009. u Rijeci.

To je naša treća kandidatura i učinit ćemo sve što je u našoj moći da ovoga puta zaista dobijemo Mediteranske igre i s puno optimizma odlazimo u Španjolsku 18. listopada, izjavio je Obersnel.

Predstavnici Organizacijskog odbora izvijestili su premijera o radu odbora te najavili da će se sljedećeg tjedna otvoriti Internet stranica posvećena isključivo kandidaturi Rijeke za Mediteranske igre.

Izgledi za dobivanje kandidature vrlo su dobri, ocijenio je Račan, istaknuvši ključne elemente kao što su sigurnost zemlje, gospodarska stabilnost koja je u uzlaznom trendu te dovršetak izgradnje prometnica.

Na sastanku je dogovoreno osnivanje povjerenstva hrvatske Vlade za Mediteranske igre 2009., na čelu s Gordanom Sobol, ministricom u Vladi, koja će koordinirati radom povjerenstva u suradnji s ministarstvima kulture, prosvjete i športa, unutarnjih poslova i pomorstva, prometa i veza.

Sastanku su bili nazočni potpredsjednik Vlade Slavko Linić, ministrica u Vladi Gordana Sobol, pomoćnik ministra prosvjete i športa Stjepan Puhak te Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i potpredsjednik Organizacijskog odbora.

(Hina) pp mć

Pročitajte više