Premijer Račan s predsjednikom irskog parlamenta

IVICA RAČAN, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, sastao se u ponedjeljak s Roryem OHanlonom, predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Irske, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Kako je priopćeno, premijer Račan upoznao je svog sugovornika s političkom i gospodarskom situacijom u Hrvatskoj. Predstoje nam izbori, međutim Vlada na kraju mandata ima vrlo težak odgovoran posao, rekao je Račan te dodao kako je u tijeku usvajanje tridesetak zakonskih projekta koji se moraju završiti u roku od mjesec dana. Premijer Račan također je izrazio zadovoljstvo svojim nedavnim posjetom Irskoj te istaknuo vrlo velike sličnosti između dviju zemalja koje su dobar preduvjet za političku i gospodarsku suradnju.

OHanlon je naglasio kako Hrvatska i Irska imaju mnoge zajedničke interese zbog kojih se veze između dviju zemalja neprestano proširuju na mnoga područja, od kojih je posebno istaknuo turizam. Također je izrazio irsku potporu Hrvatskoj u njezinom približavanju Europskoj uniji.

Premijer Račan je govorio i o tijeku odgovaranja na pitanja iz Upitnika EU-a te rekao kako vjeruje da će Hrvatska dobiti pozitivnu ocjenu. Važno nam je da se nastavi visoka stopa rasta te da se uspješno završe sve započete reforme, istaknuo je premijer Račan.

Pročitajte više