Premijer Sanader započeo posjet Beogradu

HRVATSKI premijer Ivo Sanader stigao je u ponedjeljak ujutro u prvi službeni posjet Beogradu.

Hrvatski premijer svečano je, uz sve državničke počasti, dočekan pred Palačom federacije u Novom Beogradu, gdje će se najprije sastati s predsjednikom državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozarom Marovićem.

Nakon toga će razgovore voditi državna izaslanstva. U hrvatskom izaslanstvu, koju predvodi premijer Sanader, nalaze se ministar gospodarstva Branko Vukelić, ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Hido Biščević.

Nakon razgovora izaslanstava, ministrica Škare Ožbolt i ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić potpisat će Sporazum o zaštiti prava hrvatske manjine u SCG i srpske i crnogorske manjine u Hrvatskoj. Hrvatski premijer i predsjednik državne zajednice nakon toga će se se zajedno obratiti novinarima.

Premijer Sanader sastat će potom i s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom, predsjednikom Skupštine SCG Zoranom Šamijem, beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom i biskupima iz SCG, te s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Srbijanski elektronski mediji u ponedjeljak ističu da je riječ o prvom posjetu jednog hrvatskog premijera Beogradu u posljednjih 15 godina.

Pročitajte više