Premijera drame Galeb u ZKM-u

NOVO scensko čitanje drame "Galeb" A. P. Čehova premijerno će biti izvedeno u subotu, 3. ožujka  u Zagrebačkom kazalištu mladih. U glavnim ulogama Doris Šarić-Kukuljica, Krešimir Mikić te novi članovi ansambla Zagrebačkog kazališta mladih Sreten Mokrović i Jadranka Đokić.

Nakon što je s velikim uspjehom režirao hit-predstavu "Ana Karenjina" mladi ruski redatelj Vasilij Senjin postavlja na scenu Zagrebačkog kazališta mladih proslavljeni dramski tekst ruskog dramatičara Antona Pavloviča Čehova "Galeb". Naslada kroz patnju, ljubav kroz strah i mržnju... samo su neke od tema koje dotiče scensko uprizorenje "Galeba".

U njemu je suočeno nekoliko klasičnih melodramatskih trokuta i nekoliko motiva što propituju uvijek uzbudljivi suodnos između života i umjetnosti, a podjednako su bili aktualni i u Čehovljevo vrijeme na prijelazu 19. u 20. stoljeće, kao i u ovo naše na prijelazu 20. u 21. stoljeće. 

U luku od sto godina ova predstava svjedoči o tome kako se emocije, strasti i životni prioriteti nikada ne mijenjaju, te kako naizgled male, beznačajne drame iz njihove ili naše svakodnevice preživljavaju  velika politička ili društvena previranja. Stoga predstava "Galeb" nudi smijeh kroz suze ili suze kroz smijeh kao autentični scenski otisak našeg vremena.

U predstavi nastupaju: Doris Šarić-Kukuljica, Sreten Mokrović, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić, Katarina Bistrović-Darvaš, Zoran Čubrilo, Damir Šaban, Urša Raukar, Milivoj Beader, Jasmin Telalović, Nađa Perišić-Nola i Marica Vidušić.

 

Pročitajte više