Premijera plesne predstave Marka Boldina u varaždinskom HNK

U VARAŽDINSKOM HNK večeras je premijerno izvedena plesna predstava "A Night With the King" u suradnji s plesnim teatrom "Atelier coreographique Zagreb".

Predstavu je režirao i koreografiju napravio engleski plesač i koreograf Mark Boldin, kostime Barbara Bourek, a scenu Dinka Jeričević. U predstavi nastupaju dvije solistice baleta zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta Giulia Ferrari kao Priscilla i Ersilia Nikpalj kao Bahiga.

Riječ je o plesnoj predstavi koja je posvećena Elvisu Presleyu i ispunjena je njegovim pjesmama.

Mark Boldin rođen je u Engleskoj, a školovao se za klasični balet i jazz-dance u Njemačkoj. Od 1989. radio je kao plesač u brojnim europskim kazalištima i plesnim društvima. Od 1996. pa do 2003. radio je kao solist i koreograf u baletu HNK. Sada djeluje kao slobodni umjetnik, a osnivač je plesnog teatra "Atelier coreographique Zagreb" koji nema svoju matičnu kuću već predstave i projekte prikazuje u drugim kazališnim kućama.

Giulia Ferrari rođena je u Italiji gdje se školovala za klasični balet. Do 1996. godine bila je angažirana u brojnim europskim teatrima, danas djeluje kao solistica u zagrebačkom HNK i nastupa u klasičnim i modernim predstavama.

Ersilia Nikpalj diplomirala je 1993. na zagrebačkoj Školi za klasični balet u klasi profesorice Tatjane Lucić-Šarić. Od 1992. angažirana je u baletnom ansamblu HNK-a, a surađuje i na projektima u drugim kazališnim kućama.

Pročitajte više