Premijerka Novog Zelanda u suzama se ispričala zbog ubojstva mlade Britanke

Foto: Facebook/Grace Millane

PREMIJERKA Novog Zelanda, Jacinda Ardern, obratila se javnosti povodom ubojstva mlade britanske turistkinje Grace Millane i pritom se ispričala obitelji ubijene.

"Prije svega, ne mogu zamisliti tugu njene obitelji i bol koju osjećaju, a moje misli i molitve su s njenim ocem Davidom koji je u zemlji, njenom majkom Julie, koja ne može biti ovdje, i njenoj široj obitelji, prijateljima i voljenima. Razgovarajući s Kiwijima (ime za stanovnike Novog Zelanda), osjećamo patnju i sramotu da se ovo dogodilo u našoj zemlji, mjestu koje se ponosi svojom gostoljubivošću, posebno prema onima koji posjećuju našu zemlju", rekla je Ardern.

Stoga se uime Novog Zelanda želim ispričati Graceinoj obitelji... Vaša kći je trebala biti sigurna u našoj zemlji, a nije bila, i žao mi je zbog toga", dodala je novozelandska premijerka koja je i sama nedavno postala majka, boreći se sa suzama. 

Tijelo pronađeno pored ceste izvan Aucklanda

Millane (22) je proglašena nestalom 1. prosinca, dok je bila na turističkom proputovanju kroz Novi Zeland. Njeno tijelo je pronađeno u nedjelju izvan Aucklanda, pored ceste. 

MIllane je na Novi Zeland došla sama tijekom putovanja oko svijeta, na koje se upustila nakon što je diplomirala na Sveučilištu Lincoln u domovini. Posljednji put je viđena živa u Hotelu Citylife u središtu Aucklanda, gdje je odsjela. Policija je pronašla tijelo nakon pregleda snimki s nadzornih kamera, forenzičke pretrage hotela i otkrića automobila koji je unajmila.

Britanka je na Novom Zelandu bila tek dva tjedna. Prije toga je provela šest tjedana putujući kroz Južnu Ameriku s grupom prijatelja.

Optužen 26-godišnjak

Policija je uskoro uhitila neimenovanog 26-godišnjaka koji je optužen za njeno ubojstvo i izveden pred sud. 

Declan Millane, jedan od Graceine braće, objavio je na Instagramu njihovu zajedničku fotografiju uz stihove pjesme Johnnyja Casha, You Are My Sunshine. Povodom tragične smrti svoje studentice, Sveučilište Lincoln je na Twitteru izrazilo saučešće.

"Ljudi diljem naše sveučilišne zajednice duboko su ožalošćeni zbog užasnih vijesti iz Novog Zelanda o Grace, jednoj od naših nedavnih diplomaca", stoji u poruci.

Pročitajte više