Preminula Ana Rukavina

HRABRA novinarka Vjesnika Ana Rukavina koja se zbog bolesti leukemije borila za život preminula je u nedjelju ujutro u pet sati u zagrebačkoj bolnici Rebro.

Informaciju o njenoj smrti prvi je objavio naš bloger, autor bloga koji piše kako je Ana umrla od sepse.

U bolnici Rebro za Index su potvrdili kako je 29-godišnja Ana Rukavina preminula u pet ujutro, no uzrok smrti nisu nam mogli potvrditi.

Smrtonosna bolest Ani je otkrivena sredinom prošle godine, a nakon uspješnog liječenja (šest mjeseci provela je na Odjelu za transplantaciju koštane srži na KBC-u Rebro) stanice leukemije, ove godine u listopadu, ponovno su joj otkrivene.

Nakon ponovljenog liječenja Ani je otvorena mogućnost liječenja u SAD-u, kao i nabavka skupih lijekova koji bi joj mogli pomoći, pa je pokrenuta akcija "Želim živjeti!" kojoj je svrha bila prikupljanje novca za Anino liječenje.

Redakciju Vjesnika duboko je pogodila Anina smrt.

"Svi smo duboko potreseni. Još je nedavno bila u redakciji i rekla da se nikada neće predati. Svojom je iskrenošću i pismom osvojila tisuće ljudi. Na kraju, nažalost, nije izdržala u svojoj životnoj bitci." - rekao je za Index njezin kolega, novinar Vjesnika, Tonči Buterin.

Novac prikupljen u toj akciji preusmjerit će se na račun Hrvatske udruge "Leukemija i limfomi", za osnutak banke matičnih stanica.

A.H.

Pročitajte više