Preminuo Božidar Alić

Foto: Hina

NOĆAS je umro Božidar Alić, potvrđeno je Indexu iz kruga bliskih obiteljskih prijatelja.

Alić je imao 65 godina. Bio je bolestan.

Božidar Alić rođen je 24. prosinca 1954. godine u Zagrebu gdje je završio Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu.

Snimio je oko tisuću radijskih drama, recitirao je na radiju brojne pjesnike. Glumio je u brojnim filmovima i serijama, a 2003. godine svoj je glas posudio Marlinu u "Potrazi za Nemom".

Posljednjih godina poznat je po brojnim ekstremno desničarskim ispadima kojima je punio medijske stupce. Sa suprugom Sandom je imao jednog sina.

Povratak u medije

Kada je već i bio pomalo zaboravljen, 12. siječnja 2015. vraća se u žižu javnosti.

"Dobro večer, Hrvatice i Hrvati. Moja potpora gospođi Kolindi Grabar-Kitarović jer sam dragovoljac Domovinskog rata, Hrvat i katolik i Bogu hvala da je pobijedila gospođa Kolinda Grabar-Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli", poručio je Alić u kamere HRT-a izravno iz izbornog stožera novoizabrane hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Od tada pa do danas, nekad uspješni glumac igrao je ulogu dežurnog šovinista i huškača koji je svojim javnim istupima više zgražao nego što je realno šokirao.

Alića su brojni kolege opisivali kao ekscentrika s kojim je često jako teško raditi. Sam Alić se često takvim znao prikazivati u javnosti. "Imao sam pijanstava u svom životu da se nisam sjećao po dva ili tri dana što sam činio i što sam počinio. I da sam se bojao jesam li nekoga ubio ili oplodio", rekao je glumac u jednoj epizodi HRT-ove Piramide pred nekoliko godina.

Ipak, nikada nitko Aliću nije mogao osporiti da je talentiran glumac.

Pročitajte više