Preminuo Božo Zidar, ubojica iz kamenoloma

BOŽO ZIDAR, koji je 14. ožujka ubio svoju nevjenčanu suprugu Dijanu, a zatim pokušao samoubojstvo, preminuo je jutros u splitskoj bolnici od zadobivenih ozljeda, javlja Radio Dalmacija.

26-godišnji Zidar preminuo je na jedinici intenzivnog liječenja. Svoju je nevjenčanu suprugu Dijanu Brzić sredinom ožujka ubio na predjelu Kava u Sv. Kaju kod Solina, navodno iz razloga jer mu nije dopuštala da vidi njihovo dijete.

Nakon što je usmrtio Brzić, Zidar si je ispalio hitac u glavu. Mještani koji su pronašli dva naizgled beživotna tijela, odmah su pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je ustanovljeno da je žena mrtva, a da je Zidar, koji je imao ustrijelnu ranu desne sljepoočnice, teško ozlijeđen. Isti je hitno operiran odmah po dolasku u bolnicu.

S nevjenčanom suprugom Zidar je mao djevojčicu staru godinu i pol dana, a policiji je navodno bio poznat i od ranije, budući da je 2005. navodno završio u pritvoru nakon što je uhićen pri provali u benzinsku postaju na Kmanu.

Prema neslužbenim informacijama, majka ubijene žene prije ubojstva je policiji prijavila da je 26-godišnjak njezinoj kćeri prijetio pištoljem. Policija mu je pištolj oduzela i protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog nelegalnog posjedovanja oružja. Pokraj muškarca u kamenolomu pronađen je drugi pištolj, marke TT.

Pročitajte više