Preminuo dvoipolgodišnji Dario Grubišić Čabo

DVOIPOLGODIŠNJI Dario Grubišić Čabo koji je u ponedjeljak poslijepodne upao u riječicu Rudu u mjestu Jabuka kod Trilja preminuo je jutros u 5,45, javlja Radio Dalmacija.

U rijeku je upao najvjerojatnije tijekom igre dok je s ocem Antom i braćom boravio u blizini stričeva ugostiteljskog objekta.

Pronašli su ga i izvukli brat i stric, koji ga je potom reanimirao, nakon čega je prevezen u splitsku Kliničku bolnicu gdje je bio smješten na Odjelu intenzivne njege i priključen na uređaje za održavanje na životu.

To je treći slučaj utapanja u toj obitelji. Dvije dječakove sestre, Nikolina i Ana, utopile su se u istoj rijeci prije nekoliko godina u dvjema odvojenim nesrećama.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj rekla je za Index da je policija jučer uputila izvješće o cijelom događaju Centru za socijalnu skrb i Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Splitu.

Na pitanje hoće li protiv koga biti pokrenuta istraga zbog smrti dječaka, Gudelj je rekla da će o svemu odlučiti u dogovoru s institucijama koje sudjeluju u istrazi, te da još ništa o tome ne može reći. 

V.Š.

Pročitajte više