Preminuo Goran Melvan, mladić ozlijeđen u pucnjavi u splitskom Getu

U KLINIČKOJ bolnici u Splitu je jučer oko 22.25 sati, od posljedica ranjavanja u subotnjoj pucnjavi u splitskom Getu, preminuo 24-godišnji Goran Melvan, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Melvan i njegov 28-godišnji prijatelj Anđelo Ljubić pronađeni su u subotu ujutro, oko 1.25 sati, prostrijeljenih glava. Ljubić je pronađen s pištoljem u ruci ispred zgrade u Dominisovoj ulici broj 16, gdje je Melvan stanovao. Melvan je pronađen u svom stanu na drugom katu iste zgrade s teškom prostrijelnom ranom na glavi.

Iako se prvotno sumnjalo na još jedan u nizu obračuna u kriminalnom miljeu, policijski inspektori su jučer od Ljubića dobili pisanu izjavu u kojoj navodi kako je cijela priča bila nesretni slučaj. Naime, Ljubić tvrdi kako su se igrali pištoljem koji je slučajno opalio. Nakon što je nastrijelio Melvana, misleći da ga je ubio, Ljubić je navodno pokušao samoubojstvo.

Nakon što Ljubić bude mogao govoriti, nad njim će biti provedena obrada jer policija sumnja u njegovu priču zbog toga što na glavi ima dvije ozlijede nekarakteristične za samoubojstvo.

Policija je tijekom očevida pronašla tri čahure i dva deformirana metka. U stanu je pronađena i manja količina marihuane.

I.M.

Pročitajte više