Preminuo Jusuf Barčić, vođa bosanskih vahabita

SINOĆ oko 20:40 sati je od posljedica prometne nesreće, u Sveučilišnom bolničkom centru u Tuzli, preminuo Jusuf Barčić, poznatiji kao vođa bosanskih vahabita, prenosi Pincom.info.

Detalji nesreće, za koju se sumnja da je pokušaj samoubojstva, još su uvijek nepoznati. Barčić je bio poznat po tome što je dugo godina vozio neregistrirane automobile, ne poštivajući prometne propise, čak ni crveno svjetlo na semaforu, a naročito ograničenja brzine.
 
Kako Pincom doznaje od Jasne Subotić, glasnogovornice tuzlanskog Tužiteljstva, Tužiteljstvo je naredilo kompletno i detaljno tehničko vještačenje vozila. Nalaz je pokazao da su šteta na motoru i vozilu nastale uslijed udara u rasvjetni stup.

U tuzlanskoj bolnici je ustanovljeno kako je Barčić zadobio teške ozljede glave i mozga, zbog kojih je bio smješten na Odjel reanimacije, gdje su se liječnici borili za njegov život. Također, izvađena mu je krv kako bi se izvršila određena testiranja.

Barčić je u ulici 18. hrvatske brigade, na ulazu u Tuzlu, nedaleko od bolnice Kreka, izgubio kontrolu nad automobilom Mazda i udario u stup ulične rasvjete.

"Istraga još traje, ali prema prvim pokazateljima, najvjerojatniji uzrok nesreće je vožnja neprilagođena uvjetima na cesti. Vozilo kojim je Barčić udario u stup električne rasvjete također je Mazda, nešto starija, koja je bila registrirana na njegovo ime. Mazda koju je nedavno PU Kalesija privremeno oduzela nije mu vraćena." - rekao je za Pincom Miralem Malkić, glasnogovornik MUP-a za područje Tuzle.
 
Policijska uprava Kalesija nedavno je Barčiću oduzela vozilo Mazda, koje nije bilo registrirano, a protiv njega je pokrenut postupak zbog kršenja carinskih propisa.

Prema pisanju Pincoma, postoje brojna nagađanja o tome je li Barčić uopće imao vozačku dozvolu. No, potvrđeno je kako je posjedovao međunarodnu vozačku dozvolu kojoj je istekao rok trajanja. Vozački ispit najvjerojatnije je položio u Saudijskoj Arabiji.

Na gotovo istom mjestu na kojem je stradao Barčić, prije nešto manje od dvije godine, dogodila se stravična nesreća u kojoj su tri mladića poginula, a trojica teško ozlijeđena. I tada je zbog velike brzine automobil udario u rasvjetni stup i doslovce se prepolovio.

I.M.

Pročitajte više