Preminuo kazališni velikan Ivo Rogulja

JEDAN od velikana hrvatske kazališne scene, glumac Ivo Rogulja, preminuo je jučer u 77. godini života. O njegovoj smrti je izvijestilo Satiričko kazalište Kerempuh, čiji je bio umirovljeni član.

Rogulja je rođen 1931. godine u Novom Sadu. Diplomu je stekao 1956. godine na Akademiji za dramsku umjetnost u Zagrebu, a prve kazališne korake načinio je u varaždinskom Kazalištu August Cesarec. Od 1959. godine je bio stalni član Dramskog kazališta Gavella, a potom je 1975. godine prešao u Kerempuh.

Tijekom gotovo 50 godina umjetničkog rada, Rogulja je odigrao više od 100 uloga. Osim u glumi, gdje je, između ostalog, ostavio trag istaknutim ulogama u predstavama "Gospodsko dijete", "Svoga tela gospodar", "Nečastivi na filozofskom fakultetu" i "Pet ludih sinova", Rogulja je značajan uspjeh ostvario i u kazališnoj režiji, i to sa "Morskom bolesti" i "Danom kad je kidnapiran papa".

Obitelj te brojni prijatelji i rodbina od Rogulje će se oprostiti u petak, 14. ožujka, u 12.30 sati, u zagrebačkom Krematoriju.

I.M.
Foto: Kazalište Kerempuh

Pročitajte više