Preminuo šef danskih konzervativaca (52). Srušio se tijekom stranačkog sastanka

Foto: Facebook

Søren Pape Poulsen, čelnik oporbene Konzervativne narodne stranke u Danskoj, preminuo je jučer nakon moždanog krvarenja, priopćila je njegova stranka. Imao je 52 godine, piše Reuters.

Poulsen je kolabirao tijekom stranačkog sastanka u Vejenu i hitno je prebačen u bolnicu u Odenseu, stoji u priopćenju njegove stranke. "Pao je usred onoga čemu je posvetio život... posljednje što je doživio bio je veliki pljesak stranačkih kolega", navodi se.

Ostvario loš rezultat na posljednjim izborima

Poulsen je postao čelnik konzervativaca 2014. i obnašao je dužnost ministra pravosuđa pod bivšim premijerom Larsom Løkkeom Rasmussenom od 2016. do 2019. Bio je gradonačelnik Viborga prije nego što je došao na čelo stranke. 

Na parlamentarnim izborima 2022. kandidirao se za premijera, ali je njegova stranka doživjela razočaravajući izborni rezultat, osvojivši samo 5.5 posto glasova. Njegov zamjenik Michael Ziegler sad će preuzeti ulogu vršitelja dužnosti predsjednika konzervativaca. 

Premijerka Mette Frederiksen izrazila je sućut Poulsenovoj obitelji. "Danas mislim na Sørenovu obitelj koja mu je bila tako draga i na cijelu Konzervativnu narodnu stranku. Neka Søren Pape Poulsen počiva u miru", poručila je u izjavi. 
 

Pročitajte više