Preminuo vatrogasac Ante Juričev-Mikulin

RAVNATELJ Kliničke bolnice Split Dujomir Marasović izvijestio je danas kako je u toj bolnici preminuo 22-godišnji Ante Juričev-Mikulin, 12. žrtva kornatske tragedije. Preminuo je jutros u 8.35 sati.

Tijekom posljednja 24 sata kod vatrogasca je nastupilo nezaustavljivo pogoršanje plućne funkcije i kardiocirkulacijskog sustava, što je uz već potpuno zatajenje bubrega, a unatoč mjerama intenzivnog liječenja, uzrokovalo smrt bolesnika, priopćeno je iz splitskog KBC-a.

Liječnički konzilij splitskog KBC-a u subotu je priopćio kako je zdravstveno stanje 22-godišnjeg vatrogasca vrlo teško, a rečeno je i kako mu je potpuno zatajila funkcija bubrega.

Osim zatajenja bubrega, mladićeva plućna funkcija bila je teško pogođena opeklinom donjeg dišnog puta i A.R.D.S -om (adult respiratory distress syndrome).

Mladi vatrogasac u nesreći je zadobio opekline trećeg stupnja na oko 65 posto površine tijela. U proteklih više od dva tjedna konstantno se nalazio pod intenzivnom liječničkom njegom. Zbog teških oštećenja pluća i bubrega nalazio se na strojnoj ventilacijskoj potpori i 24-satnoj dijalizi.

Stanje 23-godišnjeg Frane Lučića i dalje je nepromijenjeno tj. zadovoljava. Nad njime se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja u cilju održavanja normalne funkcije vitalnih organa, navode u KBC Split.

Izgubljena 17-dnevna bitka

Ante Juričev-Mikulin na splitskom KBC-u je zbrinut dan nakon nesreće na Velikom Kornatu koja se dogodila 30. kolovoza. U vrlo teškom stanju podvrgnut je mjerama intenzivnog liječenja usporedno s kojima je vršena nekrektomija, uklanjanje odumrlog tkiva s njegovog tijela.

Usporedno s time liječnici su ga pripremali za transplantaciju kože koja je bila uzgajana u specijaliziranom laboratoriju u Bratislavi. Pogoršanje zdravstvenog stanja nastalo je uslijed šoka pluća izazvanog opeklinama donjeg dišnog puta, dušnika i bronhija.

U petak su liječnici zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja izrazili mogućnost fatalnog ishoda, što se nažalost jutros i obistinilo.

Foto: Vatrogasni portal

Pročitajte više