Pretučeni Makedonac: Da se nisam branio, ubili bi me

KOLE POPOVSKI, ime je makedonskog navijača iz Skopja koji je jučer brutalno pretučen bejzbol palicom u Zadru. Popovski se trenutno oporavlja na Odjelu Neurokirurgije Opće bolnice Zadar gdje su ga danas između ostalih posjetile brojne novinarske ekipe.

Huligani kamenovali automobil direktora srpskog Košarkaškog kluba Hemofarm u Zadru

Slobodna Dalmacija piše da je Popovski s troje prijatelja hodao ulicom Ruđera Boškovića u Zadru gdje ih je bez ikakvog povoda napala skupina mladića s kapuljačama na glavama. Nasilnici su navijačima iz Makedonije prišli kukavički s leđa i počeli ih tući. Najgore je prošao Popovski koji je pretučen palicom.

"Bili smo na ručku, a nakon toga svratili u knjižaru u toj ulici. Niti smo išta pjevali, niti navijali, imali smo samo šalove oko vrata. U jednom trenutku, prijateljici koja je bila s nama kraj glave je prozujala staklena boca, shvatili smo da nas netko gađa", kaže Popovski i dodaje da su tada vidjeli napadače s kapuljačama preko glave, a jedan je imao bejzbol palicu u ruci.

"Počeli smo trčati prema kafiću, da se tamo sklonimo, ali uhvatili su nas. Kad je krenuo udarati, pokušao sam se braniti rukama i vikati 'policija, policija', još uvijek sam bio pri svijesti. Da se nisam branio, ubili bi me", rekao je Popovski.

Nadao se da će danas ipak moći pratiti susret između Makedonije i Norveške, ali je zbog vrtoglavice i lošeg općeg stanja zadržan u bolnici. Tijekom dana posjetilo ga je više makedonskih navijača koji su u Zadar došli navijati za svoju rukometnu ekipu.

Makedonci su novinarima rekli da su šokirani onim što se dogodilo Popovskom te da ni u najgorim snovima nisu očekivali ovakav brutalan "doček" u Zadru.

S druge pak strane Makedonci imaju samo riječi pohvale za Varaždin i Varaždince koji su protekli tjedan pokazali normalno i civilizirano ponašanje prema stranim navijačima.

R.I.
Foto: Pixsell

Pročitajte više