Suverenist: Vučemilović u većini sa strankom koja joj je politički iscipelarila brata

Screenshot: N1

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček je tijekom gostovanja na N1 komentirao novu vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta. Kolegama iz Domovinskog pokreta Pavliček bi dao Oscara za vrhunsku glumu.

"Četiri godine su vrhunski glumili svojim biračima, radikalizirali političku scenu, napadali premijera Plenkovića, dijelom s pravom, ali oni su jedini dizali kaznene prijave protiv Plenkovića, nazivali ga lopovom, veleizdajnikom, stavljali jumbo plakate s predstavnicima SDSS-a… I oni nose Plenkoviću 12 ruku u miraz… Ja bih im dao Oscara", rekao je Pavliček za N1.

"Neće biti ispunjeno nijedno predizborno obećanje"

Pavliček govori da Domovinski pokret neće ispuniti nijedno predizborno obećanje.

"Hoće li se deratificirati Istanbulska? Neće. Prvi zahtjev. Hoće li doći vojska na granice? Neće. Drugi zahtjev. Hoće li se prestati financirati ‘Novosti’ iz državnog proračuna? Neće, ne direktno, ali indirektno hoće.

Apsolutno ništa od tih velikih predizbornih obećanja DP-a neće biti ispunjeno. Jedino što je ispunjeno su njihovi poslovni interesi, vidi se po ministarstvima koja su dobili", kaže suverenist.

"Siguran sam da će birači kazniti Domovinski pokret"

Pavliček kaže da Domovinski pokret podcjenjuje svoje birače.

"Mislim da će ih birači vrlo vjerojatno kazniti, čak sam siguran u to. Jer oni neće apsolutno ništa promijeniti u postojećem sustavu. Do jučer su kritizirali Turudića, sad će dizati ruke za njegovo izvješće krajem ove godine, i svake sljedeće, ako vlada toliko opstane", navodi Pavliček.

Pavliček razočaran Škorinom sestrom

Pavliček se osvrnuo na sestru Miroslava Škore Vesnu Vučemilović, koja je donedavno bila članica Suverenista, ali više nije otkako je dala potpis Plenkoviću. 

"Ja sam s ljudske razine ostao razočaran. Najbitnije je – ona je izgubila ovo. Ona jako dobro zna koliko je stranka uložila u njenu preferencijalnu kampanju. Isto tako jako dobro zna da niti u jednom drugom obliku stvaranja neke koalicije ne bi ušla u sabor, osim u ovoj koaliciji s Mostom.

I jako dobro zna da je cijelo vrijeme koalicijski program Mosta i Suverenista bio antikorupcijski, bio je i anti-HDZ program i na taj način smo dobivali potporu birača. Prvenstveno je razočarala svoje birače u 4. izbornoj jedinici. Napravila je prvenstveno političku štetu Suverenistima.

Stranka se, tj. ona se kroz medije provlačila u negativnom kontekstu. Da vam prije formiranja kolegica preleti u vladajuću većinu, i to s onom strankom koja je do jučer politički iscipelarila njenog brata, koji je osnovao stranku. Nakon odlaska Vučemilović nije došlo do odlijevanja stranke", rekao je Pavliček.

"Radić vuče konce iz sjene"

Pavliček se osvrnuo na odnos moći između predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave i Marija Radića iz te stranke.

"Činjenica je da Mario Radić je očigledno onaj tko vuče konce iz sjene. Možda do sada nije bio javno eksponiran, kao što je zadnjih mjesec, dva uoči izbora. Očigledno će i biti jedan od ministara, tu se vidi da ima izuzetan utjecaj i moć u toj stranci. Mislim da je on ta poveznica prema tim nekim poslovnim interesima određenih ljudi", kazao je Pavliček za N1.

Pročitajte više