Pretužna vijest iz Zadra: Preminula 14-godišnja Petra, izgubila je bitku s rakom

Foto: Obiteljska fotografija

14-GODIŠNJA djevojčica Petra Zrilić iz Zadra izgubila je bitku s opakom bolešću. Djevojčica je sedam godina bolovala od neuroblastoma i za nju se skupljao novac za liječenje koje je koštalo 950.000 kuna.

Petrini roditelji sami su uspjeli skupiti novac za prvi dio liječenja u Španjolskoj, no za ostatak nisu imali više novaca i zato je Zaklada Nora Šitum u veljači pokrenula humanitarnu akciju kako bi Petra mogla nastaviti s liječenjem.

>>Petri treba pomoć

Petrina majka nam je u veljači rekla da se Petra od rujna 2017. liječi u Barceloni.

Godinama se borila

14-godišnja Petra živjela je u Zadru i najmlađe je od petero djece Ljubice i Branimira Zrilića. Prije sedam godina liječnici su joj dijagnosticirali neuroblastom i upućena je u KBC Zagreb. U tih sedam godina liječenja prošla je 40 kemoterapija, 60 zračenja i tri puta zračenje cijelog tijela, rekla nam je ranije njezina majka Ljubica.

Ova hrabra djevojčica godinama se borila protiv opake bolesti tijekom koje je prošla četiri operacije, a njezino tijelo zračeno je triput.

Posljednji Petrin ispraćaj bit će danas na zadarskom Gradskom groblju, a obitelj moli tihu sućut i zahvaljuje svima koji su pomagali.

Pročitajte više