Preživio pad aviona u Pakistanu: Svi su vikali i plakali. Uspio sam otkopčati pojas

Screenshot: YouTube

PAKISTANSKE vlasti objavile su danas da je poginulo 97 ljudi iz pakistanskog zrakoplova koji je pao na grad Karachi na jugu zemlje, a pronađeno je samo dvoje preživjelih.

Jedan od preživjelih je i Muhammad Zubair koji je pad preživio s lakšim ozljedama. 

"Nakon što je u avionu buknuo požar, otkopčao sam svoj sigurnosni pojas i vidio sam svjetlo. Izašao sam iz aviona tako što sam skočio, visina je bila gotovo 3 metra. Nakon toga, došla je hitna pomoć i odvezli su me u bolnicu", rekao je Zubair. 

Kaže kako su u avionu bila djeca, muškarci, žene, stariji.

"Kada se avion počeo ponovno podizati iznad piste, svi su vikali i plakali, svi su počeli moliti", rekao je. 

Još se ne zna pravi uzrok nesreće

Pripadnici vojske i hitnih službi cijelu su noć teškim strojevima i helikopterima raščišćavali područje uklanjajući ruševine kuća i dijelove olupine zrakoplova. 

Dvoje preživjelih, koji su pronađeni na samom početku operacije spašavanja, davalo je nadu da bi eventualno moglo biti još preživjelih. Jedan od preživjelih je i predsjednik banke Punjab, jedne od najvećih pakistanskih banaka, kazao je čelnik zrakoplovne kompanije. Proizvođač zrakoplova Airbus priopćio je da osigurava tehničku pomoć Pakistanu u istrazi o nesreći. 

Reuters je ranije prenio, pozivajući se na dužnosnika zračnog prometa, kako se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prilikom slijetanja, no još je prerano govoriti o pravom uzroku nesreće.

Pročitajte više