Pri uhićenju makarskih dilera otkrivena nova droga na hrvatskom tržištu

ZAJEDNIČKOM akcijom USKOK-a, makarske policije i splitskog Odjela kriminaliteta droga na području Makarske otkrivena je organizirana skupina preprodavača hašiša i fleša, nove droge na hrvatskom tržištu čija cijena dostiže do stotinu eura po gramu, javlja Radio Dalmacija.

Zaplijenjen je 1.2 kilogram hašiša i 16 paketića fleša, a vrijednost robe iznosi 75.000 kuna. Na izvanrednoj novinskoj konferenciji zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Ante Gudelj smatra kako je moguća povezanost makarske skupine s nedavnim uhićenjima zagrebačkih dilera.

Uhićena petorka je otprije poznata policiji zbog istih i sličnih kaznenih djela, a tijekom dana privedeni su Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu. Načelnik Odjela kriminaliteta droga Ivan Kasum pojasnio je što je točno nova droga fleš. Naime, radi se o amfetaminu koji nije novost na narko sceni, već se policija sada prvi put susrela s ovom podvrstom amfetamina.

"Radi se o amfetaminu tipa flash koji se najčešće konzumira grijanjem u aluminijskoj foliji i inhaliranjem dima. Opasna je za ljudsko zdravlje i skuplja je od običnog amfetamina jer gram na ulici dostiže cijenu od 100 eura" - rekao je Kasum.

Pročitajte više