"priča sa zapadne strane" 25. listopada u hnk-u u Zagrebu

Mjuzikl "Priča sa zapadne strane" (West Side Story) premijerno će biti izveden u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu 25. listopada, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Riječ je o suvremenu uprizorenju Romea i Julije u mjuziklu, a na pozornici HNK bit će izveden u zajedničkoj produkciji Opere, Baleta i Drame, rekao je intendant HNK Mladen Tarbuk, istaknuvši da će to biti prvo uprizorenje tog mjuzikla u Hrvatskoj.

Izvorni mjuzikl je nastao po ideji Jeromea Robbinsa, a za zagrebačku praizvedbu režirat će ga slovenski redatelj Stanislav Moša.

"Tu smo priču željeli učiniti shvatljivom u prvom redu mladim naraštajima jer mladi još nisu u dovoljnoj mjeri naša publika", istaknuo je Tarbuk. "Priča sa zapadne strane" nije običan mjuzikl, nego remek djelo 20. stoljeća koje pripada vrhu američke ozbiljne glazbe, ocijenio je Tarbuk.

Orkestrom i zborom Opere HNK ravnat će američki dirigent Thomas Conlin koji je, uz ostalo, podsjetio kako je taj mjuzikl u SAD-u prvi put izveden 1957.

U glavnim ulogama nastupit će Miljenka Grđan, Barbara Othman, Đani Stipaničev, Tvrtko Stipić, Graziella Bracuti, Martina Gojčeta, Dalibor Hanzalek, Ozren Bilušić, Kristijan Beluhan, Ivo Gamulin, Nikša Kušelj, Lidija Madjerčić, Marko Mandir, Ante Petković, Dora Benc, Andreja Kovačić, George Stanciu i drugi.

Novinari su nakon konferencije bili počašćeni tortom jer HNK danas slavi 108. rođendan.

(Hina) sdju mć

Pročitajte više