Prigovori Adlešić, Košte i Kovačevića DIP-u

DRŽAVNO izborno povjerenstvo priopćilo je večeras da su prigovor na praćenje izborne promidžbe u medijima uputila još tri predsjednička kandidata te je tim povodom podsjetilo medije na zakonsku obvezu jednakomjernog praćenja kampanje.

Predsjednička kandidatkinja HSLS-a Đurđa Adlešić uputila je prigovor na Novu TV, a nezavisna kandidatkinja Doris Košta i kandidat HKDU-a Anto Kovačević na Jutarnji list.

Đurđa Adlešić negodovala je što Nova TV poziva gledatelje da telefonskim glasovanjem odrede koja će dva kandidata za predsjednika biti sudionici sučeljavanja u emisiji 29. prosinca.

Doris Košta u svom je prigovoru ustvrdila da Jutarnji list najavljuje dolazak predsjednika Mesića u pojedina mjesta radi predizborne aktivnosti, a o drugim predsjedničkim kandidatima i njihovim predizbornim porukama čitateljima ne daje izvješća.

U svom prosvjedu Državnom izbornom povjerenstvu kandidat za predsjednika Republike Anto Kovačević ustvrdio je da Jutarnji list namjerno prešućuje sve njegove predizborne aktivnosti.

Državno izborno povjerenstvo ponovno je pozvalo spomenute medije da poštuju odredbe Zakona o izboru predsjednika Republike koji svim medijima nalaže da svakom kandidatu omoguće da pod jednakim uvjetima izloži svoj izborni program i da jednakomjerno prate predizborne aktivnosti svih kandidata, kaže se u priopćenju DIP-a.

Pročitajte više