Prigožinova udovica promijenila prezime

Foto: Profimedia

UDOVICA Jevgenija Prigožina, bivšeg šefa privatne vojne kompanije Wagner, službeno je promijenila prezime. Sustav SPARK bilježi da se Prigožinova udovica sada zove Ljubov Valentinovna Krjaževa, javlja ruski medij Fontanka. Informaciju o promjeni prezimena SPARK je zaprimio 15. rujna. 

Nema podataka o tome kada je došlo do promjene prezimena. Fontanka navodi kako se zapravo radi o djevojačkom prezimenu Prigožinove udovice. Bivši šef plaćenika je imao troje djece, sina i dvije kćeri, ali nije poznato jesu li i ona promijenila prezimena. 

Bavi se poduzetništvom

Prigožinova udovica je farmaceutkinja koja se poduzetništvom. Vlasnica je Agat LLC-a, podružnice Concord Management and Consulting LLC-a, tvrtke koja je bila u vlasništvu bivšeg šefa Wagnera. Podsjetimo, Prigožin je 23. kolovoza ove godine poginuo u zrakoplovnoj nesreći u Tverskoj oblasti u Rusiji. Svih deset osoba koje su se nalazile u avionu je poginulo.

Dva mjeseca prije pada aviona Prigožin je pokrenuo kratkotrajnu, ali vrlo popraćenu pobunu protiv režima Vladimira Putina. Nakon što je javno kritizirao djelovanje pripadnika ruskog vojnog vrha i optužio ih za napad na vagnerovce u Bahmutu, naredio je marš na Moskvu.

Pročitajte više