Prihvaćena ostavka Branka Petanjeka, Radio 101 dobio novog stečajnog upravitelja

TRGOVAČKI sud u Zagrebu prihvatio je ostavku stečajnog upravitelja Radija 101 Branka Petanjeka. Za novog stečajnog upravitelja Stojedinice izabran je Maroje Stjepović. U tijeku je primopredaja ovlasti na Radiju, a novi stečajni upravitelj za sutra je sazvao sastanak sa zaposlenicima Radija 101.

Iako je Branko Petanjek u razgovoru za Index još prošli tjedan izjavio kako nitko neće platiti kaznu od 60.000 kuna jer su na Radiju radili ljudi bez papira ili s ugovorima koji nisu valjani, sada izjavljuje kako novca ima i da će kazna biti plaćena do četvrtka. Stojedinici je inicijalno dan rok do danas ujutro da plati navedeni iznos, te joj je prijetila obustava rada. No sada već bivši stečajni upravitelj  tvrdi da će rok biti produžen.

Na rad stečajnog upravitelja Branka Petanjeka žalili su se zaposlenici Stojedinice te o svemu uputili podnesak Trgovačkom sudu sa zahtjevom da se Branko Petanjek smijeni. On sam isticao je kako se više ne može boriti s vjetrenjačama te da sa zaposlenicima ne može uspostaviti komunikaciju. Oni su mu zamjerali što je za svoga pomoćnika izabrao Sinišu Šveca, poznatog kao osobu od povjerenja bivšeg šefa Uprave Stojedinice Drage Perića. Zamjerali su mu i što su na Radiju nastavili raditi honorarci i bivši suvlasnici koji nemaju radnog iskustva rada na radiju, a zbog čega je nanesena šteta programu radija.

Pročitajte više