Prijatelj poginulog radnika HŽ-a: Bio je otac troje djece

U JUČERAŠNJOJ željezničkoj nesreći kod Novske poginulo je troje ljudi, od kojih su dvojica radnici Hrvatskih željeznica iz Slavonskog Broda.

Radnik HŽ Carga Mato Blatančić za HRT je rekao da se radi o velikom gubitku, prvenstveno za obitelj, a onda i za kolege.

"Bio nam je stvarno dobar kolega", rekao je o jednom od poginulih pa dodao: "Bio je kvalitetan strojovođa, znao je svoj posao, cijenio je taj posao i uredno je radio. Međutim, dogodilo se što se dogodilo."

"Strojovođe su nemoćni kad se dogodi ovakav slučaj"

Rekao je da, kada je čuo za nesreću, uopće nije razmišljao o uzroku, već samo što je s ljudima. Rekao je i da je uzrok nemoguće pogoditi te da može biti puno okolnosti. Najvjerojatnije se posložilo više stvari, dodao je.

Blatančić je također rekao da su strojovođe odgovorni ljudi koji kvalitetno rade svoj posao, ali da su nemoćni kad se dogodi ovakav slučaj.

"Ovo je ogroman gubitak" 

Dalibor Kovačević, strojovođa u HŽ Cargu i sindikalni povjerenik Sindikata strojovođa Hrvatske u Slavonskom Brodu, rekao je da se radi o ogromnom gubitku za obitelji i kolege i užasnoj nesreći.

"Na hrvatskim željeznicama postoji APB - automatski pružni blok - to je jednostavno nemoguće da se dogodi. A što se tu točno dogodilo, to će se više znati kroz istrage, kad se sve razjasni", rekao je Kovačević.

Rekao je da je s jednim od poginulih privatno bio prijatelj. "To je jedan vrlo odgovoran strojovođa koji vozi od 1989. godine", rekao je Kovačević.

"Nije imao nekih problema... Otac troje djece... Ne znam što bih više rekao. On je stvarno bio jedan od odgovornijih", dodao je.

Pročitajte više