Prijatelji životinja i dalje traže informacije o manijacima koji su zapalili Žuću

UDRUGA prijatelja životinja "Dr. Ivan Rostaš" još uvijek nije dobila nikakvu korisnu informaciju koja bi pomogla u pronalasku manijaka koji su početkom ožujka zapalili psa mješanca Žuću. Za pronalazak zlostavljača ponuđena je i nagrada, koja je prvotno iznosila 3.000 kuna, a potom je povećana na 5.500 kuna.

> U Vinkovcima naživo palili psa

Podsjetimo, u Vinkovcima su 3. ožujka oko 11.30 sati, na ulici, volonteri Udruge prijatelja životinja "Dr. Ivan Rostaš" pronašli devet mjeseci starog psa u teškom stanju. Nakon što su ga odvezli u veterinarsku stanicu utvrđeno je da je nad psom izvršeno teško iživljavanje. Naime, psu je dlaka bila potpuno oštećena od paljenja, a životinja je pretrpjela teške opekline po glavi, leđima i njušci. Pas je oko vrata imao debelu žicu te se pretpostavlja da je uspio pobjeći svojim zlostavljačima.

Iz udruge poručuju da ih se obavijesti o informacijama vezanim uz ovaj slučaj i sličnim zlostavljanjima životinja. Kažu da nikako ne treba ostati ravnodušan nad ovakvim slučajevima te da je danas pas taj kojeg su zlostavljali, a sutra će to biti nečije dijete ili prolaznik. Zbog još jednog krajnje neljudskog čina zlostavljanja psa, iz Udruge prijatelja životinja apeliraju na sve koji imaju neka saznanja o počinitelju ovog zlodjela, da ih kontaktiraju na brojeve 098/165-3045 i 032/369-388 ili mail prijateljizivotinjavk@gmail.com.

Pročitajte više