Prijavio zapovjednika Lučke kapetanije: "Sasjeći ću te pa ćeš vidjeti u što će ti se pretvoriti život"

Ilustracija: Google maps

SPLIĆANIN Vlado Kalauz prijavio je policiji zapovjednika broda Lučke kapetanije Pojišan za prijetnju. Kaže kako mu je pijan zaprijetio riječima: "Sasjeći ću te pa ćeš vidjeti u što će ti se pretvoriti život."

Sve se odigralo u uredu Lučke kapetanije u nedjelju kada je Kalauz zajedno s mladićem svoje kćeri došao prijaviti neprimjereno ponašanje zapovjednika Pojišana na Zapadnoj obali.

"Moja kćer i njezin momak su skiperi i krenuli su natočiti gorivo na gumenjaku. Toni je primijetio gazdu i krenuo mu se javiti. Nije mu ni na kraj pameti bilo da se gura preko reda. Lučka kapetanija uvijek ima prednost. Očito su oni shvatili da se Toni pokušava progurati. Zapovjednik ga je verbalno napao i izvrijeđao, nije pomoglo ništa što je Toni rekao. Nazvao je i policiju, no oni su mu kazali kako nisu nadležni za postupanje", priča Kalauz.

"Bazdio je po alkoholu, tražio sam da ga testiraju, ali nisu htjeli"

Krenuo je, stoga, s Tonijem prijaviti zapovjednika u Lučku kapetaniju. A tamo se pojavio i zapovjednik pa je došlo do neugodne situacije.

"Kada je shvatio da ja imam nešto s prijavom protiv njega, unio mi se u lice i zaprijetio: "Sasjeći ću te pa ćeš vidjeti u što će ti se život pretvoriti". Bazdio je po alkoholu, ja sam tražio da ga alkotestiraju, no to su odbili. Kada je vidio Tonija kako piše prijavu protiv njega, uhvatio ga je za majicu i izderao se: "Što ti radiš? Vani!" Odvukle su ga njegove kolege. Poslije je izašao, njima poručio da ih sve nabije na onu stvar", prepričao nam je Vlado Kalauz što se dogodilo u Lučkoj kapetaniji u nedjelju navečer.

Zapovjednik nije alkotestiran

Idućeg dana podnio je kaznenu prijavu protiv zapovjednika, a ima i informacije da je policija protiv njega podnijela prekršajnu prijavu vezanu za nasrtanje na mladića njegove kćeri.

U Ministarstvu mora kazali su nam da je u tijeku unutarnja kontrola i policijska istraga. Kako doznajemo, zapovjednika Lučka kapetanija nije testirala na alkoholiziranost, i to iz razloga što testiraju samo posadu. A prijavljeni zapovjednik se odvezao i nije više bio na dužnosti. Radi inače tjedan dana, a tjedan je slobodan. Koliko je poznato, na alkoholiziranost ga nije testirala ni policija, tvrde da to njima nije bitno za obilježje djela.

Kalauz nam kaže da se zapovjednik samovoljno udaljio prije no što mu je završila smjena te da je na Pojišan poslan drugi zapovjednik.

Pročitajte više