Prijetio susjedu: Sredit ću djecu i tebe, gledat ćeš što ti ženi radim

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

U TIJEKU je suđenje za prijetnje jednoj obitelji iz Virovitice. Štoviše, obitelj se, kako tvrde, zbog prijetnji i preselila u Viroviticu.

Milan zvani Mišo (52) optužen je zbog novih prijetnji upućenih poznaniku i bivšem susjedu Vladi kojem je, kako stoji u optužnici, rekao: “Ja ću se tebi za onih mojih 20.000 kuna osvetiti, najprije ću srediti tvoju djecu, onda ženu, na kraju ću i tebe, ali ti ćeš prvo gledati što ću ti ženi raditi.”

Milan mu je, piše Podravski, i ranije ozbiljno prijetio, i to da će mu kuću dignuti u zrak, pa je prije par godina pravomoćno osuđen i morao je platiti 20.000 kuna. Vladina obitelj preselila se u Viroviticu jer to više nije mogla trpjeti.

"Upravo zbog njegovog nasilnog ponašanja i svakodnevnog uznemiravanja još 2011. godine preselili smo se u novu kuću koju smo kupili u Virovitici u kojoj i danas živimo. U noćnim satima viđali smo Milanovo vozilo ispred naše kuće", svjedočila je potresena Vladina supruga.

Tijekom istrage Milan je porekao da je lani u rujnu oko 09.30 sati u Virovitici prijetio bivšem susjedu Vladi.

"Nisam tog dana bio na tom mjestu niti sam Vladi uputio te riječi. Nisam bio kriv ni prvi put kad su me osudili, ali Vlado ima veze u policiji i potplatili su svjedoke koji su svjedočili protiv mene", branio se Milan.

Opekao mu usne i nos upaljačem

Vlado je pak naveo kako je tog dana bio u centru grada, a hodajući nogostupom ispred zgrade županije, uočio je da mu u susret dolazi Milan koji ga je odmah počeo vrijeđati. Kad mu se, kaže, približio, rekao je: “Ja ću se tebi za onih mojih 20.000 kuna osvetiti, najprije ću srediti tvoju djecu, a onda ženu, a na kraju ću tebe, a ti ćeš gledati što ću ti ženi raditi.”

"Uplašio sam se jer mi je Milan i ranije ozbiljno prijetio. Krenuo sam odmah prema biciklu i sagnuo se kako bih otključao lokot, a Milan mi je prišao i upaljačem opekao nos i usta, zbog čega sam se refleksno trgnuo i povikao u strahu: “Šta radiš?” On mi je rekao: “Vidjet ćeš ti!” Sjeo sam na bicikl i pobjegao, nakon čega sam mobitelom nazvao policiju", ispričao je prestrašeni Vlado.

Prema kaznenoj evidenciji, Milan je dosad nekoliko puta pravomoćno osuđivan. Prvo je u svibnju 2010. zbog kaznenog djela prijetnje osuđen na osam mjeseci uvjetno. Potom je, opet zbog prijetnje, u studenom 2012. godine osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora. Na koncu, u lipnju 2017. osuđen je pravomoćno zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a dobio je šest mjeseci uvjetno.

Općinsko državno odvjetništvo ovaj put za Milana traži šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, ali ako i bude osuđen, ta bi se kazna mogla pretvoriti u rad za opće dobro.

Pročitajte više