Prijetnja ratnom invalidu zbog SMS-a upućenog Jadranki Kosor

NAKON što se 1. travnja jedan branitelj pokušao ubiti samozapaljenjem, jedan je drugi branitelj i 60-postotni invalid Domovinskog rata poslao SMS poruku ministrici branitelja Jadranki Kosor, zapitavši ju koliko još branitelja treba završiti u ludnici dok im se ne riješi status.

"Nakon Dnevnika u kojemu je prikazan branitelj koji se pokušao spaliti, moj je suprug na mobitel Jadranka Kosor poslao nekoliko SMS poruka. Nije vrijeđao, nije prijetio, pitao je samo koliko još branitelja treba završiti u ludnici dok im se ne riješi status." – izjavila je za 24sata supruga Franje Tavre, hrvatskog branitelja iz Zagreba.

No, reakcija ministrice odnosno njezinih podanika bila je više nego gruba – uslijedio je poziv na broj s kojeg su poslane poruke, a ženski glas koji se nije predstavio upozorio je da se više ne šalju poruke na broj Jadranke Kosor, s obrazloženjem da je to njezin privatni broj.

"Kad sam ja rekla da to nije istina, jer je Kosorica sama dala broj u javnost, ona mi je rekla: "Pošaljete li još jednu poruku, bit će svašta!". Sačuvala sam taj broj i odlučila da ću sve dati novinama koje to budu željele objaviti." – ispričala je supruga 60-postotnog invalida Domovinskog rata.

Novinari 24sata pokušali su kontaktirati ministricu da dotični broj mobitela, kao i na mobitel s kojeg je upućena prijetnja branitelju, ali nitko se nije javljao na njihove pozive.

Pročitajte više